Mentori…

Cine sunt acesti oameni care te imping de la spate,uneori fara a stii asta?Pai la urma urmei sunt persoane ca si tine,ca si mine, care pur si simplu au aparut din coincidenta,sau nu, in locul potrivit,la momentul potrivit,pentru invatacel. Unul dintre mentorii mei,ma rog,unul dintre cei neoficiali,Radu Paraschivescu a fost la o prezentare de carte in oraselul meu acum cateva luni.Am avut ocazia sa discut cu el si l-am intrebat un lucru simplu,dar pentru care cautam un motiv.

-Radu,cum ai realizat ca vrei sa scrii?

-Uite Alex,am realizat asta in timp ce lucram.Eram translator si citeam cartile altora si vedeam ce le poate mintea si pur si simplu m-am gandit: “Hey,daca ei pot asta,de ce sa nu pot si eu?”.Si asa am inceput.

I-am multumit si am plecat spre un bar sa ma intalnesc cu niste prieteni,dar totusi,toata seara mi-a zburat prin cap raspunsul lui.Cand intrebi unul dintre cei mai de succes scriitori contemporani romani,cum s-au apucat de scris, te astepti la un raspuns mai special.Si uite ca nu e asa.Dar e o fraza plina doar si doar de vointa.De ce nu?Si da,au fost multe critici,dar la urma urmei atata timp cat faci ce iti place si in acelasi timp ai si succes,ce mai conteaza? Daca unii nu pot accepta asta si incearca sa-ti puna bete in roate,ignora-i si dale peste nas,pentru ca in 90% din cazuri e vorba doar de gelozie si frustrare exprimata asa cum stiu ei,prin atacuri minuscule.

In timp ce browse-uiam pe dA,am dat peste un post dedicat unui mentor,care m-a afactat surprinzator de mult. Cateodata ai nevoie de realizarile altora pentru a realiza tu la urma urmei ,un lucru pe care il cautai de ceva timp. Post-ul il gasesti aici: Dream Catcher – Thoughts Becoming Reality si sper sa va placa.

In concluzie poate mentorul vostru e un scriitor mare,poate e vecinul de peste drum,poate e tipul ala funky cu care poti sa vorbesti despre toate chestile,poate nu l-ati gasit inca.Important e ca toata lumea are un mentor.Nimeni nu a pornit din nimic.Toti avem un stil propriu dar e inspirat din mai multe surse.Nu poti copia in intregime pe cineva, dar poti sa-l privesti si sa iti distingi stilul tau de al lui,prin diverse detalii.Si acele detalii vor fi apreciate.Si lucrurile astea se aplica in toate domeniile.Si in cazul in care sunteti un mentor,e bine sa fiti sincer cu cei care va urmeaza. Incurajeaza-l cand merita,dar sa-l critici cand greseste pentru ca asa invata.

Published in: on February 15, 2010 at 3:31 am  Comments (1)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://dreamer0507.wordpress.com/2010/02/15/mentori/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLeave a comment

  1. eu am inceput sa scriu din cauza unei dezamagiri šŸ˜€


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: